Thursday, November 24, 2016

Augmented Reality-technology or AR-technology

Tim Cook hyllar konceptet ännu en gång

Det var häromveckan som Tim Cook under ett panelsamtal hyllade teknologin och påstod att den till och med kommer att få en central del i våra liv. Nu har Apples VD uttalat sig igen och i intervjun säger Tim Cook bland annat att ”det inte finns något substitut för mänsklig kontakt” och att ”man vill att tekniken omfamnar detta”.

Kommentarerna är inte särskilt förvånande med tanke på Apples intresse av området. Men som tillägg förklarar Tim Cook även att han anser att VR (Virtuell Verklighet) har några intressanta punkter, men att han inte tror att tekniken kommer att slå igenom på bred front. Han menar istället att AR är något ”djupgående” men att det kan ta tid att få till det rätt. Det ultimata vore ifall AR kunde kombineras med mänsklig kontakt och inte vara en barriär som det är i fallet med VR.

Apple som företag har inte gått ut publikt med vad de anser om AR, men Tim Cooks uttalanden verkar skvallra om att det åtminstone finns ett intresse.

MacWorld | Länk | Ursprungskälla

1 comment:

  1. VR fanns på bred front till Amiga platformen redan 1990 ---men kostade skjortan eller cirka en miljon svenska kronor eller mer för en färdig helhetslösning--- med en diger omfattning av mjukvara och spel att interagera och titta runt i... :-)

    ReplyDelete